ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ;
Η θερμομόνωση ενός κτιρίου είναι με απλά λόγια το ντύσιμο του εξωτερικού περιβλήματος (τοίχων, πυλωτής, ταράτσας, κολονών, δοκαριών κλπ.) με ένα θερμομονωτικό υλικό που έχει από φύσης χαμηλή θερμοαγωγιμότητα. Το υλικό αυτό οδηγεί στην επίτευξη της θερμοπερατότητας εκείνης του δομικού στοιχείου που συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και κυρίως τον Κ.ΕΝ.Α.Κ., δηλαδή τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων. Η θερμομόνωση είναι μια επένδυση υποχρεωτική αλλά και αναγκαία. Βοηθάει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση οικιακής ενέργειας, είτε αυτή δαπανάται για τη θέρμανση, είτε για την ψύξη των χώρων.

Η εξωτερική θερμοπρόσοψη τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί ευρέως στον χώρο της οικοδομής, είτε πρόκειται για νέο κτίριο, είτε για υφιστάμενο σε επίπεδο ανακάινησης. Η εφαρμογή θερμοπρόσοψης έχει ως αρχικό σκοπό την θερμομόνωση ενός κτιρίου, με κύριο στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρημάτων. Παράλληλα, η θερμοπρόσοψη προστατεύει το σπίτι μας από το νερό και την υγρασία, κάνοντάς το πιο ανθεκτικό.

Η εφαρμογή εξωτερικής μόνωσης έχει μεγάλη επίδραση στην καθημερινότητά μας. Η ενεργειακή κατάσταση του σπιτιού μας, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής μας. Μια σωστή θερμοκρασία, χωρίς υγρασία και διακυμάνσεις, δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο.

Η θερμοπρόσοψη μας προσφέρει τη δυνατότητα να έχουμε τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης σε ένα ουδέτερο θερμικά περιβάλλον. Εξοικονομούμε χρήματα και επενδύουμε σε ένα σωστό περιβάλλον ζωής. Το δε επενδυμένο κεφάλαιο, αποσβένεται σε βαθος χρόνου περίπου πέντε ετών, ταχύτερα απ’ ότι με τους συμβατικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας (επιχρήσματα – χρωματισμοί κλπ).

Συστήματα εξωτερικής θερμοπρόσοψης

To σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης περιλαμβάνει ένα πλήθος υλικών: κόλλες, πολυστερίνες, βύσματα, παρελκόμενα, χρωμοσοβάδες (θερμοσοβάδες). Τα υλικά αυτά είναι πλήρως συμβατά μεταξύ τους προκειμένου συνδυαστικά να φέρνουν το βέλτιστο αποτέλεσμα, στην καλύτερη δυνατή τιμή και πάντα με γνώμωνα τις προδιαγραφές κατασκευής, που προκύπτουν από μελετη την οποία παρέχει δωρεάν η εταιρεία μας.

Τα πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Καθώς η θερμοπρόσοψη θωρακίζει το κτίριο, οι κοινές και αναμενόμενες φθορές αποφεύγονται. Έτσι, πέρα από ενεργειακά οφέλη, αποκομίζουμε και οφέλη αντοχής.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΛΑΣΗΣ

Με την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης το ακίνητό μας ανεβαίνει ενεργειακή κλάση και αποκτά έτσι μεγαλύτερη εμπορική αξία.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Κατά την κατασκευή της εξωτερικής θερμοπρόσοψής, έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε την εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΕΤΕ, ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

11 + 7 =